Søk i denne bloggen

fredag 7. juni 2013

Ribs 3-2-1

Har jo laget ribs noen ganger og nå var det på tide igjen. Kjøpte noen St. Louis style ribs. D.v.s. de er skjært ned til litt mindre og finere stykker enn spareribs. Her skrevet litt mer om ribs her.

Brukte i dag 3-2-1-metoden. 3 timer i lett røk (i dag av epletre), 2 timer i folie og 1 time uten folie med BBQsaus. Er da rimelig garantert at det blir skikkelig mørt. Temp 110-120 grader.

Hvis man legger dem i folie med bena opp og lar de ligge der i tre timer istedenfor å ta de ut den siste timen, blir det så mørt at man kan lage pulled pork.

Til denne retten passer det godt med en kald øl :-)

To ribs med grillkrydder.

Toppet med litt brunt sukker. Ikke slankekost, dette.

Etter 3 timer ser det slik ut. Sukkeret er ikke brent, da tempen bare har lagt rundt 110 grader.

Etter 3 timer er det altså inn i folie.

Etter 2 timer i folie.

Smurt inn med saus.

Etter enda 1 time ser det sånn ut.


Ferdig.



Blir ikke så mye bedre enn dette.

UDS'n gjorde igjen en bra jobb.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar