Søk i denne bloggen

fredag 25. mai 2012

Kjøttkake på spyd

Kjøttdeig er et fleksibelt produkt. Kan brukes til mye rart. Her har jeg laget til noen grillspyd. Blandet inn hakket løk og tomat (uten guffa i midten) og en kryddermiks bestående av salt, pepper, cumin, grillkrydder, oregano og cayennepepper. Ifølge fruen litt for mye cayennepepper, men jeg syns det var digg. Hadde jo kald pils ved siden av jeg, da. Bruker her grillen Weber Smokey Joe, som er fin til slike småtterier. Husk å bruke lokket.





Griller dem først over god, direkte varme.

Smokey Joe lever opp til navnet sitt med epletre fra Hvaler.

Har her snudd dem en gang.

Og litt til.

Etter å ha fått litt farge, ble de lagt over på indirekte varme og smørt inn med litt Jack Daniel's spicy original BBQ sauce og på med lokket igjen.

På med litt ost på slutten.



Hvis man ikke er på lavkarbodiett, kan man legge den i et pølsebrød, så det blir litt mer ut av det. Går sikkert greit med en salat og. (En fordel å nappe ut spydet før man spiser den i pølsebrød...).



1 kommentar: