Søk i denne bloggen

tirsdag 8. mai 2012

Mine griller

Er som sagt glad i å grille, men også litt hjernevaska på alt utstyret som hører med. Sånn ser grillstallen ut for tiden. Sykdom vil vel noen si....


5 kommentarer:

  1. Tror du hadde blitt en ultimat selger av slikt utstyr hehe. Blir vel bra på å lage mat å, det er jo ikke så dumt. Kule grill har jeg ikke fått noe dreis på, siden en ikke kan forandre høyde på rista. Men andre får det bra til. Liker best å kunne justere litt mer enn trekk. Blåser det ute i det fri, kan det jo bli rene sveiseflammen, og en vil jo ikke lage grill kull av maten....:-) Kul blogg foresten.....!

    SvarSlett
    Svar
    1. Med kulegrill kan du grille indirekte, Kjell. Dvs. ikke ha kull i hele grillen. Er da vanlig å "svi" maten litt over kullene og så legge det over på siden uten kull og legge på lokket til det er ferdig. Og så er det greit hvis man skal grille større stykker, kjøtt eller hel kylling.

      Slett
  2. Hei Lars. Du er den første jeg har hørt om som samler på griller:-) morsomt.
    Selv har jeg en Weber kule, meget god grill.
    Har du oppskrift på gode spareribs og barbequesaus?

    Richard

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Richard.
      BBQ saus har jeg aldri laget selv, men ser det er mange oppskrifter å finne på nettet. I det siste har jeg brukt litt Jack Daniels's spicy original.

      Når det gjelder spareribs, eller baby back ribs, så er jo det kongen av grill, spør du meg. Har laget det noen ganger med hell og andre ganger med mindre hell. Må selvfølgelig lages med indirekte varme over mange timer. Ca et par timer med 110-120 grader. Sa har jeg har pleid å legge dem i alu.folie og så holde på to-tre timer til. Har lagd mest baby back ribs. De er jo litt mindre enn spareribs og sitter oppå ryggen, mens spareribs sitter på siden. De har jeg normalt lagt i alu.folie etter 1,5 time på ca 110-120 grader og fortsatt 1,5 time til. Er ikke alltid lett å holde stabil temp. men tror nevnte temp er gode greier. Kjøttet skal visst være trukket litt tilbake fra bena når det er ferdig. Jeg har pleid å bruke et grillkrydder som jeg gnir dem inn med. Noen foretrekker å gjøre det kvelden i forveien men kan også gjøres et par timer i forveien. Husk å fjerne membranen på baksiden først!

      Slett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett